U stvari, kožu možete smatrati produžetkom crijeva.

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Blog

U stvari, kožu možete smatrati produžetkom crijeva.

Probiotici su žive bakterije i kvas koji žive u vašem tijelu i održavaju crijeva zdravim. Ove prijateljske bakterije patroliraju crijevima i drže da vaš probavni sustav glatko radi pomažući u probavi hrane, uništavajući štetne patogene i proizvode vitamine.

Prednosti uzimanja probiotika

Probiotici su posebno korisne nakon a Konda antibiotika, jer ti lijekovi ubijaju i zarazne i zdrave bakterije. Kad se zdrave bakterije ubije, štetne bakterije cvjetaju. Ovo širenje može dovesti do probavne smetnje, probijanja i/ili neravnoteže u vaginalnom mikrobiomu.

Iako je potrebno više istraživanja kako bi se u potpunosti razumjeli prednosti vrsta bakterija, znamo da različiti probiotički sojevi podržavaju vaše tijelo na različite načine. Na primjer, određene mrlje mogu podržati zdravlje mozga i smanjiti stres, dok druge pomažu u smanjenju akni i upale.

Iz tog razloga, HUM nudi tri dodataka probiotika. Gut Instinct, Skin Squad i Private Party ™ bave se različitim wellness i ljepotama briga za njihove jedinstvene probiotske kombinacije.

Koji hum probiotik trebam uzeti?

Vaš izbor probiotika ovisit će na vašim wellness ciljevima. Za početak, evo jednostavnog raspada primarnih razlikovanja između hum probiotika.

Instinkt crijeva podržava vaš imunološki sustav i probavu s 10 sojeva probiotika i 25 milijardi organizama u svakoj kapsuli. Skin Squad kombinira 40 milijardi organizma iz devet različitih sojeva, a svi su posebno odabrani za podršku zdravlja kože. Private Party ™ spakira tri probiotička soja kako bi podržao zdrav vaginalni pH i brusnice PAC -a za zdravlje mokraćnog sustava.

Sve o hum probioticima

Instinkt crijeva

Hum prvi probiotik podržava sveobuhvatni sveobuhvatni Zdravlje vašeg tijela i probava s 10 sojeva probiotika i 25 milijardi organizma u svakoj kapsuli.

Budući da je vaš probavni trakt dom trilijuna mikroorganizama, važno je održavati odgovarajuću ravnotežu kako bi vaš sustav pravilno funkcionirao . Između ostalih stvari, bakterije koje žive u vašem crijevnom traktu pomažu u probavi hrane, proizvode vitamine, reguliraju hormone i izlučuju toksine kako bi vam crijevo održavala zdravim. Vaš imunitet, reakciju na stres, san, raspoloženje, ponašanje, metabolizam, težina, hormoni i zdravlje kože ovisi o zdravlju vašeg crijeva.

Probiotici uživo-naprezanja koje koristimo u instinktu crijeva su klinički istraženi podržati probavu i poboljšati cjelokupno zdravlje. Na primjer, Bifidobacterium longum pomaže stabilizirati kiselost GI trakta i inhibira rast štetnih bakterija. To je ujedno i jedna od vrsta istraženih zbog njegove sposobnosti smanjenja razine stresa i poboljšanja pamćenja. Druga mrlja, Lactobacillus casei, može pomoći u probavnoj podršci i ublažavanju proljeva.

kožni odred

Kože i crijeva su povezani. U stvari, kožu možete smatrati produžetkom crijeva. Kad u crijevima postoji neravnoteža, na koži se mogu pojaviti znakovi.

Skin Skin sadrži spoj prije i probiotika posebno formuliranih kako bi podržao obranu tijela od ne-cističnih akni. Ima 40 milijardi kolonija koje formiraju jedinice (CFU) od devet probiotičkih sojeva za uistinu moćan proizvod za njegu kože koji djeluje iznutra.

Ova jedinstvena formula kombinira devet najboljih klinički istraženih probiotičkih sojeva za borbu protiv propadanja i Poboljšajte cjelokupno zdravlje kože. Hum koristi dvije vrste bakterijskih sojeva u kožnom odredu: tlo i živa i živahna.

organizmi koji se bave tlom (ili organizmi koji formiraju spore) izdržavaju promjene u okolišu, što znači da održavaju svoju moć i više su police stabilan. Naši sojevi koji formiraju spore uključuju Bacillus Coagulans, SNZ 1969, koji povećava imunitet i probavu. Uključujemo i Bacillus Subtilis, DE111®, koji pomaže našim tijelima da probave problematičnu hranu, podržava crteži obloge i poboljšava pravilnost.

Probiotici uživo i napretka koje koristimo u kožnom sastavu klinički se istražuju kako bi podržali zdravlje kože. Jedan soj specifičan za kožu uključuje Lactobacillus acidophilus, LA-14 koji može povećati imunitet i minimizirati upalu. Istraživanje pokazuje još jednu mrlju, bifidobacterium lactis, HN019, može pomoći u zaštiti od suhe kože.

prebiotički bonus

Pored probiotika, kožni odred sadrži korijen prebiotika Konjic. Prebiotike možete smatrati gorivom za svoje probiotike. U ovom slučaju korijen Konjaca ne samo da hrani probiotike, već i povećava dobre bakterije crijeva, istovremeno smanjujući loše bakterije.

privatna stranka

Ovaj je za sve dame van tamo! Privatna zabava je vaše rješenje 2-u-1 koje podržava zdravlje vaginalnog i mokraćnog sustava. Njegova jedinstvena formula uključuje tri probiotičkih sojeva i proanthocijanidina brusnice (PAC) standardizirane na klinički dokazane količine.

hum stvorio privatnu zabavu ™ kako bi pozitivno utjecao na vaginalni mikrobiom i napredovao u vaginalnoj nelagodi. Kad je vaše vaginalno zdravlje izvan ravnoteže, mogu se pojaviti neželjeni fizički simptomi. Oni uključuju svrbež, pečenje, oteklina, promjene vaginalnog mirisa i mokrenje boli i/ili tijekom odnosa.

Private Party ™ rješava uzroke korijena podržavajući razinu mikrobioma i pH u vagini. Klinički dokazani probiotički sojevi-Lactobacillus acidophilus (LA-14), L. Rhamnosus i L. Reuteri-pomažu u vraćanju vaginalne flore, održavaju ravnotežu kvasca i promiču ukupno vaginalno zdravlje. Uz to, studije pokazuju da su PAC -ovi – vlažni antioksidanti koji se nalaze u brusnicama – podržavaju zdrav mokraćni sustav. Iz tog razloga, Private Party ™ uključuje standardiziranih 36 miligrama PAC -a kako bi se osiguralo najbolji UT Boost.

Možete li ih povesti?

Savršeno je u redu kombinacija dva ili više probiotika za rješavanje vaših glavnih briga o wellnessu. Preporučujemo da se kombinacija dva ili rotiraju dnevno između tri!

Ovisno o tome jeste li u perimenopauzi, stekli ste menopauzu ili ste post-menopauzi, mogli biste proživjeti bilo koju kombinaciju simptoma: Vakeliranje Između zimice i noćnog znoja, stanjivanja kose, suhe kože, vaginalne suhoće, niskog libida, pa čak i simptoma povezanih s mentalnim zdravljem, poput anksioznosti, depresije i nesanice. Drugi uobičajeni označitelj razdoblja u menopauzi je sveukupno usporavanje vašeg metabolizma, a u nekim slučajevima i menopauza. Krivite svoje hormone za ono što neki nazivaju «menopauza trbuh», ali znajte da je svaka hormonalna promjena koja se događa s vašim tijelom, uključujući promjene u vašoj težini, potpuno normalna.

bez obzira na to što prolazite tijekom tijekom prolaska tijekom onoga što prolazite Menopauza, nisi jedini. Upravljanje simptomima menopauze poput debljanja menopauze moguće je. Čitajte dalje kako biste bolje razumjeli što se događa s vašim hormonima tijekom menopauze koji bi mogli uzrokovati promjene težine i kako osigurati da svoje zdravlje postane prioritet za to vrijeme.

Zašto neki ljudi dobivaju na težini tijekom menopauze?

Tijekom perimenopauze, što može započeti 8 do 10 godina prije menopauze (obično vaše rane do sredine 40-ih), hormonalni pomaci koji vode do do do Menopauza započinje. Jajnici postupno prestaju proizvoditi onoliko estrogena – jedan od glavnih hormona koji reguliraju vaše razdoblje – sve dok na kraju prestanu oslobađati jaja tijekom razdoblja ovulacije svakog mjeseca. Nakon 12 uzastopnih mjeseci bez razdoblja, postigli ste menopauzu.

ali ti hormonalni pomaci nisu baš linearni. «Iako progesteron slijedi spor i stalni pad, razina estrogena može se povećavati i pasti prilično pogrešno, ponekad čak i isti dan», objašnjava Sapna Shah, dr. Med., Endokrinolog s Paloma Health.

Pa kako se to odigrava u menopauzu? Osim što je ključni igrač u vašem menstrualnom ciklusu, estrogen igra ulogu u skladištu masti na bedrima i kukovima, posebno tijekom vaših reproduktivnih godina, kada će vam trebati veća težina u tim područjima za održavanje zdrave trudnoće.

Kad se približite menopauzi i razine estrogena, to skladištenje masti preseli se u područje trbuha. Potrebno je više istraživanja, ali čini se da se to događa jer estrogen više ne kruži po cijelom tijelu, a receptori estrogena mijenjaju se, preraspodjeljujući više masti u sredinu tijela.

Uobičajeno je imati šire bokove, mekšu kožu i veću težinu, posebno u trbuhu. «Ali, nećete nužno osjetiti neizbježno debljanje, pogotovo ako ste proaktivni u održavanju zdrave težine», dodaje dr. Shah.

Trebate li zabrinuti zbog debljanja u menopauzi?

Menopauza nije jedini razlog zbog kojeg možete dobiti na težini kako postajete stariji. Prije svega, vaš metabolizam usporava s godinama. Možda ćete se naći i nešto manje aktivni i stoga sagorijevate manje kalorija za početak. Količina tjelesne masti također se povećava kako postajete stariji. «Naša tijela postaje lakše pohraniti energiju kao masnoću, umjesto da je pretvaraju u novo mišićno tkivo», objašnjava dr. Shah. «Da ne spominjemo, promet lipida se smanjuje kako postajemo stariji, tako da je teže proliti masnoću vježbanjem.» Genetika također igra ulogu. Dakle, ne, ne keto diet recenzije otkrij ovo biste se trebali odmah brinuti s nekoliko dodatnih kilograma tijekom menopauze ili post-menopauze.

samo imajte na umu zdravstvenih rizika povezanih s akumuliranjem previše visceralne masti (što je pohranjeno duboko u Tijelo, omotalo se oko organa) u trbuhu. «Masnoća dubokih trbuha povezana je s povećanim rizikom od dijabetesa tipa 2, većem krvnom tlaku, visokim razinama kolesterola i upalom, a svi oni doprinose srčanim bolestima», kaže Elizabeth Ward, MS, RDN, koautorica prehrane u menopauzi Plan: prirodni vodič za hormone, zdravlje i sreću.

Ti kardiovaskularni rizici povezani s ekstremnim povećanjem težine mogu biti opasni jer su srčane bolesti vodeći uzrok smrti kod žena u postmenopauzi. Pretilost je stvarni faktor rizika: to je rasprostranjeniji nakon menopauze, a pogađa 25 posto žena u postmenopauzi u Sjedinjenim Državama, predisponirajući ih ne samo na srčane bolesti i dijabetes, već i udarce, apneju u snu i određene vrste raka.

U konačnici, manji debljanje koje doživite dovodeći do menopauze ili tijekom razdoblja postmenopauze dio je prirodnog hormonalnog procesa. Vaša težina neće biti ista kao što je bila u dobi od 25 godina, niti treba biti – vaše tijelo ne treba funkcionirati na isti način kao i kad ste imali 25. «Vaša bi optimalna težina trebala biti ona gdje Osjećate se najbolje i ne povećavate rizik od gore navedenih zdravstvenih problema «, kaže dr. Shah.

Kako možete upravljati debljanjem u menopauzi?

Postoje prilagodbe koje možete izvršiti svojoj prehrani i načinu života kako biste ublažili neke hormonske promjene koje mogu dovesti do debljanja u menopauzi.

idite prvenstveno biljni.

Nije bilo mnogo istraživanja ili uputa o određenim dijetama koje treba slijediti tijekom menopauze, objašnjava Ward. Jedna starija studija koju je objavila American Heart Association otkrila je da su ljudi u menopauzi u dobi od 44 do 50 godina koji su tijekom petogodišnjeg razdoblja dobili prehrambene smjernice o planu prehrane imali vrlo malo debljanja u menopauzu. Taj plan prehrane usredotočio se na snižavanje njihovog kolesterola i zasićenog unosa masti, kao i na povećanje razine kretanja svaki tjedan. (Dijeta Galvestona također je popularna među ljudima koji prolaze kroz menopauzu, iako o tome nisu učinjeni izravni dokazi.)

Ono što Ward preporučuje na temelju vlastitog istraživanja je plan prehrane koji je neka kombinacija mediteranskog stila prehrane i crtice (prehrambeni pristupi za zaustavljanje prehrane hipertenzije, dizajnirane da održavaju zdravo krvni tlak. Potražite najmanje 5 obroka voća, povrća, uključujući mahunarke svaki dan, plus 3 obroka cjelovitih žitarica i 3 porcije mliječne mliječne proizvode s niskim masnoćama Hrana (ako jedete mliječnicu), kaže Ward. Ona također preporučuje jesti ribu najmanje dva puta tjedno za zdrave omega-3, i bilo koji drugi mršavi proteini koji vam se sviđaju.

Ova «prehrana» je manja o pridržavanju ili uklanjanju određene hrane, i više o cjelovitom uravnoteženom uzorku prehrane, što znači ograničavanje slatke i visoko prerađene hrane i alkohola što je više moguće.

prioritet proteina.

„Najvažnija prehrambena promjena žene koje prolaze kroz perimenopauzu ili menop Ause može učiniti povećati prehrambene proteine «, kaže Abby Grimm, MS, RDN, LD, registrirani dijetetičar na FWDFuel Sports Nutrition. Unos proteina, posebno iz aminokiselinskog leucina (koji se nalazi u životinjskim i biljnim izvorima proteina), neophodan je za održavanje i izgradnju više mišića, što zauzvrat pomaže tijelu da sagorije masnoće, kaže Grimm. Usredotočenost na proteine nije samo ključno za mršave mišiće, već i za zdravlje kostiju, dodaje Ward.

minimizirajte jednostavne ugljikohidrate.

Zbog promjena u metabolizmu možda će biti teže obraditi ugljikohidrate. «Kako se hormoni mijenjaju, posebno smanjujući razinu estrogena, tijelo nije u stanju izgraditi mršav mišić što je učinkovito koliko može s normalnim ciklusom menstruacije. To rezultira oslabljenim korištenjem ugljikohidrata i dobitka masti «, kaže Grimm.

Ne trebate eliminirati ugljikohidrate ili slijediti prehranu keto ili paleo u stilu, ali prelazak prema više proteinskom planu i smanjenje vašeg unosa jednostavnih, rafiniranih ugljikohidrata je cilj, kaže Ward. Cilj za manje obroka slatkih žitarica, šipki od granole, kruha i bagela, peciva, krekera i čipsa, sugerira Grimm.

Pojačajte raspoloženje i mišić s kretanjem.

Pokret, posebno neka vrsta treninga otpora (više o tome u nastavku), zajedno s jedenjem više proteina, pomoći će izgraditi taj mršavi mišić kao protivno masti. Ali redovito vježbanje njeguje i vaše mentalno zdravlje, posebno tijekom razdoblja u menopauzi, kada anksioznost i stres mogu se povećati. Kao što Ward objašnjava, povišena razina stresa može narušiti gubitak težine i može pridonijeti debljanju zbog hormona stresa, kortizola.

Grimm preporučuje rutinu vježbanja koja uključuje i trening snage i neki intervalni trening visokog intenziteta kako bi se povećao otkucaji srca. «Ova vrsta vježbanja mnogo je učinkovitija od radnih sati i sati kardio stabilnog stanja kada pokušava ograničiti dobitak visceralne masti», kaže Grimm. Oni intenzivni naleti vježbanja koji povećavaju vaš otkucaji srca mogu pomoći tijelu sagorijevati masnoću i učinkovitije koristiti glukozu.

Izgradite snagu.

Kada je riječ o treningu snage, vrijedno je pokupiti te bučice: Studija Sveučilišta u Arizoni otkrila je da je godinu dana treninga snage pomoglo u postmenopauzi ženama da u svojim tijelima grade više mekane (aka bez masti) u tijelu . Trening otpornosti oko tri puta tjedno također bi mogao smanjiti simptome vrućih bljeskova, utvrđeno je još jedno ispitivanje. Endorfini oslobođeni tijekom vježbanja mogli bi pomoći tijelu da regulira vlastitu temperaturu, prema istraživanju.

Diženje utega i HIIT vježbe mogu pomoći tijelu da smanji i upalu i kortizol, dodaje Grimm.

Što god učinite, nemojte srušiti dijetu.

Ograničavanje prehrane slijedeći stroge «dijete» ili brojanje kalorija neće biti održivo za vašu težinu ili zdravlje tijekom menopauze, kaže Ward. Izbjegavajte rezanje grupa hrane (osim ako nemate poznatu alergiju ili netoleranciju), što može dovesti do neadekvatnih hranjivih sastojaka potrebnih za izgradnju mišića i smanjenje masti. «Fad dijeta također može biti štetna za vaše mentalno zdravlje ako vas uzrokuju da budete opsjednuti hranom ili na neki drugi način poremećeni jedenje», kaže Ward. (Menopauza u prvom redu može biti ranjivo vrijeme za vaše mentalno zdravlje.)

Contents