Flukonazol, tabletë gojore

 • Autor de la entrada:
 • Categoría de la entrada:Blog

Flukonazol, tabletë gojore

Pikat kryesore për flukonazolin

 • Tableta me gojë flukonazole është në dispozicion si një ilaç gjenerik dhe një emër markë. Emri i markës: Diflucan.
 • Flukonazoli vjen si një tabletë ose pezullim që merrni me gojë. Ajo gjithashtu vjen në një formë të injektueshme që mund t’ju jepet vetëm nga një profesionist i kujdesit shëndetësor.
 • Tableta orale e flukonazolit përdoret për të parandaluar dhe trajtuar kandidaturën, një infeksion kërpudhat. Përdoret gjithashtu për të trajtuar meningjit (infeksion i trurit ose palcës kurrizore, ose të dy).
 • Paralajmërime të rëndësishme

  • Paralajmërim për dështimin e mëlçisë. Ky ilaç mund të bëjë që ju të zhvilloni dështimin e mëlçisë. Mjeku juaj mund të kontrollojë funksionin tuaj të mëlçisë me testet e gjakut ndërsa merrni këtë ilaç. Nëse zhvilloni dështimin e mëlçisë nga marrja e këtij ilaçi, zakonisht është e kthyeshme pasi të ndaloni ta merrni atë.
  • Paralajmërimi i skuqjeve të lëkurës. Ky ilaç mund të shkaktojë një skuqje të rëndë që mund të shkaktojë vdekje. Ju duhet të ndaloni të merrni ilaçin nëse zhvilloni ndonjë skuqje.
  • Paralajmërim i parregullt i ritmit të zemrës. Ky ilaç mund të ndryshojë se si rrah zemra juaj. Ky ndryshim ju vë në rrezik për një gjendje ritmi të zemrës që kërcënon jetën e quajtur Torsades de Pointes. Rreziku juaj i problemeve të ritmit të zemrës është më i lartë nëse keni lindur me një gjendje të caktuar të ritmit të zemrës, keni një nivel të ulët të kaliumit, ose merrni ilaçe antipsikotike ose disa antidepresantë.
  • Problemet e gjëndrave adrenale. Ky ilaç mund të bëjë që ju të zhvilloni probleme të gjëndrave adrenale. Gjëndra juaj mbiveshkore prodhon hormone që ndikojnë në shumë funksione normale trupore. Ky problem mund të jetë i kthyeshëm pas ndalimit të ilaçit.
  • Paralajmërim i dëmit të fetusit. Ky ilaç mund të shkaktojë dëm të fetusit nëse merret gjatë shtatëzanisë. Flisni me mjekun tuaj nëse mund të mbeteni shtatzënë. Ju mund të keni nevojë të përdorni kontrollin e lindjes për të parandaluar shtatzëninë gjatë marrjes së këtij ilaçi.

  isfarë është flukonazoli?

  Flukonazoli është një ilaç pa recetë. Ajo vjen si një tabletë ose pezullim që merrni me gojë.

  Tableta me gojë flukonazole është në dispozicion si një ilaç gjenerik, ashtu edhe si droga e markës diflucan.

  Droga gjenerike zakonisht kushton më pak se versioni i markës. Në disa raste, ato mund të mos jenë të disponueshme në të gjitha pikat e forta ose format si ilaç për markën e markës.

  Pse përdoret

  Flukonazoli përdoret për të parandaluar dhe trajtuar kandidaturën. Kjo gjendje është shkaktuar nga infeksioni me një nga shumë llojet e kërpudhave candida. Shembuj të kandidaturës përfshijnë infeksionin e majave vaginale, si dhe infeksionin e majave orale (Thrush).

  Candidiasis gjithashtu mund të shkaktojë infeksione në pjesë të tjera të trupit tuaj, duke përfshirë fytin tuaj, ezofagun, mushkëritë dhe gjakun. Njerëzit që kanë pasur transplantime të palcës kockore mund të trajtohen me flukonazol për të parandaluar kandidaturën. Kjo për shkak se sistemet e tyre imune janë dobësuar, gjë që i bën ata më shumë të ngjarë të infektohen me një formë të rëndë të kandidaturës.

  Flukonazoli përdoret gjithashtu për të trajtuar meningjitin (infeksionin e trurit dhe palcës kurrizore) që është shkaktuar nga kërpudhat Cryptococcus.

  Si funksionon

  Flukonazoli i përket një klase të ilaçeve të quajtura antifungale triazole. Një klasë e barnave është një grup ilaçesh që funksionojnë në një mënyrë të ngjashme. Këto ilaçe shpesh përdoren për të trajtuar kushte të ngjashme.

  Flukonazoli funksionon duke bllokuar aftësinë e kërpudhave Candida dhe Cryptococcus për të riprodhuar. Për njerëzit me infeksione nga këto kërpudha, ky ilaç ndihmon për të hequr qafe infeksionin. Për njerëzit në rrezik më të lartë të kandidaturës, ajo ndihmon në parandalimin e infeksionit.

  efektet anësore të flukonazolit

  Flukonazoli nuk dihet se shkakton përgjumje, por mund të shkaktojë efekte të tjera anësore.

  Efektet anësore më të zakonshme

  Efektet anësore më të zakonshme të tabletit oral të flukonazolit varen nga sa i drogës që duhet të merrni. Këto efekte anësore mund të përfshijnë:

  • nauze ose stomak të mërzitur
  • marramendje
  • Dhimbje në stomak
  • VOMIINT
  • Ndryshimet në mënyrën e shijimit të ushqimit
  • skuqje të rëndë te njerëzit me imunitet të ulur

  Nëse këto efekte janë të buta, ato mund të largohen brenda disa ditësh ose një çift të javëve. Nëse ata janë më të rëndë ose nuk ikin, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj.

  Efektet anësore serioze

  Thirrni menjëherë mjekun tuaj nëse keni efekte anësore serioze. Thirrni 911 nëse simptomat tuaja ndjehen kërcënuese për jetën ose nëse mendoni se keni një urgjencë mjekësore. Efektet anësore serioze dhe simptomat e tyre mund të përfshijnë sa vijon:

  • Dëmtimi i mëlçisë. Simptomat mund të përfshijnë:

  li>

 • kruajtje e rëndë e lëkurës
 • Të vjella ose nauze
 • Simptomat mund të përfshijnë:

 • Peeling të lëkurës
 • skuqje të rëndë
 • Torsades de Pointes (një gjendje e rrezikshme për jetën e zemrës). Simptomat mund të përfshijnë:
 • Ndjenja sikur zemra juaj po kalon një rrahje (palpitacionet)
 • Ritmi i shpejtë, i parregullt i zemrës
 • marramendje
 • Fainting
 • Konfiskimet
 • Problemet e gjëndrave adrenale. Simptomat mund të përfshijnë:

  Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që kjo listë përfshin të gjitha dozat e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me mjekun ose farmacistin tuaj për dozat që janë të përshtatshme për ju.

  Flukonazoli mund të bashkëveprojë me ilaçe të tjera

  Tableta orale e flukonazolit mund të bashkëveprojë me ilaçe, vitamina ose barishte të tjera që mund të merrni. Një ndërveprim është kur një substancë ndryshon mënyrën se si funksionon një ilaç. Kjo mund të jetë e dëmshme ose të parandalojë që droga të funksionojë mirë.

  Për të ndihmuar në shmangien e ndërveprimeve, mjeku juaj duhet të menaxhojë me kujdes të gjitha ilaçet tuaja. Sigurohuni që t’i tregoni mjekut tuaj për të gjitha ilaçet, vitaminat ose bimët që po merrni. Për të zbuluar se si mund të bashkëveprojë ky ilaç me diçka tjetër që po merrni, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj.

  Shembuj të ilaçeve që mund të shkaktojnë ndërveprime me flukonazol janë renditur më poshtë.

  Droga që nuk duhet të përdoren me flukonazol

  Ka disa ilaçe që nuk duhet t’i përdorni me flukonazol. Kur përdoren me flukonazol, këto ilaçe mund të shkaktojnë efekte të rrezikshme në trupin tuaj. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

  • terfenadinë. Kur përdoret me flukonazol në doza prej 400 mg ose më të lartë, ky ilaç mund të shkaktojë një gjendje të rrezikshme për jetën e zemrës që quhet Torsades de Pointes.
  • pimozide, clarithromycin, eritromicin, ranolazine, lomitapide, donepezil, voriconazole dhe quinidine. Kur përdoren me flukonazol, këto ilaçe mund të shkaktojnë një gjendje të rrezikshme për jetën e zemrës të quajtur Torsades de Pointes.
  • Droga që rrisin rrezikun e efekteve anësore

   Marrja e flukonazolit me ilaçe të caktuara ngre rrezikun tuaj për efekte anësore nga ato ilaçe. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

   • Barnat e diabetit si glikburidi dhe glipizidi. Efektet anësore të rritura mund të përfshijnë sheqerin e ulët në gjak. Kjo shkakton simptoma të tilla si djersitje dhe të dridhura, tronditje, puls i shpejtë, dobësi, uri dhe marramendje.
   • warfarin. Efektet anësore të rritura mund të përfshijnë mavijosje, hundë dhe gjak në urinën ose jashtëqitjet tuaja.
   • Phenytoin. Marrja e këtij ilaçi me flukonazol mund të shkaktojë telashe me koordinimin, fjalimin e ngathët dhe konfuzionin. Mjeku juaj do të matë nivelin e gjakut të fenitoinës ndërsa jeni duke marrë flukonazol. Shtë e mundur që mjeku juaj të ulë dozën tuaj të fenitoinës ndërsa jeni duke marrë flukonazol.
   • Ciklosporina, Tacrolimus dhe Sirolimus. Efektet anësore të rritura mund të përfshijnë dëmtimin e veshkave. Mjeku juaj do të kontrollojë gjakun tuaj për shenja të dëmtimit të veshkave ndërsa jeni duke marrë flukonazol. Nëse tregoni shenja të dëmtimit të veshkave, mjeku juaj mund të ulë dozat tuaja të këtyre ilaçeve ose t’i ndalojë ato plotësisht derisa të bëhet trajtimi juaj me flukonazol.
   • Theophylline. Marrja e këtij ilaçi me flukonazol mund të shkaktojë ngërçe të muskujve, dhimbje koke, presion të ulët të gjakut dhe konfiskime. Mjeku juaj do të matë nivelin e gjakut të fenitoinës ndërsa jeni duke marrë flukonazol.
   • Zidovudine. Efektet anësore të rritura mund të përfshijnë dhimbje koke, lodhje, humbje të oreksit, vjellje dhe të vjella.
   • Droga e dhimbjes, të tilla si metadoni dhe fentanili. Nivelet e këtyre ilaçeve mund të rriten në trupin tuaj kur merren me flukonazol. Efektet e rritura anësore përfshijnë frymëmarrjen më të ngadaltë, konfuzionin dhe përgjumjen.
   • Carbamazepine. Efektet e rritura anësore përfshijnë nauze, të vjella, paqëndrueshmëri, numërim të ulët të qelizave të gjakut, skuqje të rëndë, dështim të zemrës dhe dështim të mëlçisë.
   • Disa bllokues të kanalit të kalciumit, të tilla si nifedipina, amlodipina, verapamil dhe felodipina. Efektet e rritura anësore përfshijnë presionin e ulët të gjakut, marramendjen, konfuzionin dhe dhimbjen e kokës.
   • Statina të caktuara, të tilla si dhe simvastatin. Efektet anësore të rritura përfshijnë dhimbjen e muskujve dhe dobësinë dhe nivelet e ngritura të kreatininës në gjakun tuaj.
   • Ilaçet antipsikotike, të tilla si chlorpromazine, haloperidol dhe ziprasidone. Marrja e flukonazolit me këto ilaçe ngre rrezikun tuaj për një gjendje të parregullt të ritmit të zemrës së parregullt të quajtur Torsades de Pointes.
   • Antidepresantët, të tilla si citalopram, escitalopram dhe paroxetine. Marrja e flukonazolit me këto ilaçe ngre rrezikun tuaj për një gjendje të parregullt të ritmit të zemrës së parregullt të quajtur Torsades de Pointes.
   • Droga për ritmin e zemrës, të tilla si amiodaroni dhe dofetilidi. Marrja e flukonazolit me këto ilaçe ngre rrezikun tuaj për një gjendje të parregullt të ritmit të zemrës së parregullt të quajtur Torsades de Pointes.

   Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet bashkëveprojnë ndryshe në secilin person, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha ndërveprimet e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me profesionistin tuaj të kujdesit shëndetësor për ndërveprimet e mundshme me të gjitha ilaçet me recetë, vitaminat, bimët dhe shtesat, dhe ilaçet pa recetë që po merrni. Paralajmërimet e flukonazolit

   Tableta

   orale e flukonazolit vjen me disa paralajmërime

   Paralajmërimi i alergjisë

   Ky ilaç mund të shkaktojë një reagim të rëndë alergjik. Simptomat mund të përfshijnë:

   • gulçim të frymëmarrjes
   • kollitjen
   • WHEEZING
   • të dridhura
   • Throbbing of of Zemra ose veshët tuaj
   • ënjtje e qepallave, fytyrës, gojës, qafës ose ndonjë pjesë tjetër të trupit tuaj
   • skuqje të lëkurës, koshere, fshikëza ose zhvishem lëkure

   Nëse keni një reaksion alergjik, telefononi menjëherë mjekun tuaj ose qendrën lokale të kontrollit të helmit. Nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni në dhomën më të afërt të urgjencës.

   Mos e merrni përsëri këtë ilaç nëse keni pasur ndonjëherë një reagim alergjik ndaj tij. Marrja e tij përsëri mund të jetë fatale (shkaktoni vdekjen).

   Paralajmërimet për njerëzit me kushte të caktuara shëndetësore

   Për njerëzit me sëmundje të veshkave: Nëse keni sëmundje të veshkave ose një histori të sëmundjes së veshkave, veshkat tuaja mund të mos jenë në gjendje ta heqin këtë ilaç nga trupi juaj ashtu si duhet. Kjo mund të rrisë nivelet e flukonazolit në trupin tuaj dhe të shkaktojë më shumë efekte anësore. Ky ilaç gjithashtu mund ta përkeqësojë sëmundjen ekzistuese të veshkave.

   Njerëzit me probleme të mëlçisë: Flukonazoli mund të shkaktojë probleme të mëlçisë. Nëse tashmë keni probleme të mëlçisë, bisedoni me profesionistin tuaj të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni këtë ilaç.

   Njerëzit me nivele të larta të sheqerit në gjak: Forma e pezullimit oral të këtij ilaçi përmban saharozë, një lloj sheqeri. Ju nuk duhet ta përdorni këtë formë të ilaçit nëse keni një gjendje që rrit nivelin e sheqerit në gjak. Bisedoni me mjekun tuaj përpara se të përdorni këtë ilaç nëse keni nivele të larta të sheqerit në gjak ose një gjendje, siç është diabeti, i cili mund të shkaktojë nivele të larta të sheqerit në gjak.

   Njerëzit me ritme jonormale të zemrës: Përdorimi i flukonazolit mund të ndikojë në ritmin tuaj të zemrës. Nëse tashmë keni një ritëm jonormal të zemrës, marrja e flukonazolit mund të çojë në probleme të rrezikshme të ritmit të zemrës.

   Njerëzit me kushte të caktuara që më ulin imunitetin: nëse keni kushte të caktuara që ulin imunitetin tuaj, të tilla si kanceri, infeksioni i virusit të imunitetit njerëzor (HIV), ose sindromi i imunitetit të fituar (AIDS) që keni më shumë gjasa për të Merrni një skuqje nga flukonazoli. Mjeku juaj do t’ju monitorojë për një skuqje të skuqjes dhe zhvishem.

   Paralajmërimet për grupet e tjera

   Gratë shtatzëna: Hulumtimi tek njerëzit ka treguar efekte të dëmshme për fetusin kur nëna e merr këtë ilaç në doza prej 150 mg ose më të lartë. Në doza më të ulëta, hulumtimi te kafshët ka treguar efekte të dëmshme. Nuk janë bërë studime të mjaftueshme për të qenë të sigurta se si doza më të ulëta të ilaçit mund të ndikojnë në fetusin e njeriut.

   Ky ilaç duhet të përdoret vetëm gjatë shtatëzanisë në raste serioze kur është e nevojshme për të trajtuar një infeksion të rrezikshëm në nënë. Dhe ai duhet të përdoret vetëm nëse rreziku i mundshëm për fetusin është i pranueshëm duke pasur parasysh përfitimin e mundshëm të drogës.

   Bisedoni me mjekun tuaj nëse jeni shtatzënë ose po planifikoni të mbeteni shtatzënë. Kërkojini mjekut tuaj t’ju tregojë për dëmin specifik që mund t’i bëhet fetusit.

   Nëse mbeteni shtatzënë ndërsa merrni këtë ilaç, telefononi menjëherë mjekun tuaj.

   Gratë që ushqehen me gji: Flukonazoli kalon në qumështin e gjirit dhe mund të shkaktojë efekte anësore në një fëmijë që ushqehet me gji. Flisni me mjekun tuaj nëse e ushqeni me gji fëmijën tuaj. Ju mund të duhet të vendosni nëse do të ndaloni ushqyerjen me gji ose të ndaloni marrjen e këtij ilaçi.

   Për të moshuarit: Veshkat e të moshuarve mund të mos funksionojnë ashtu si dikur. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore.

   Për fëmijët: Ky ilaç nuk duhet të përdoret në njerëz më të rinj se 6 muaj. > Të gjitha dozat e mundshme dhe format e ilaçeve mund të mos përfshihen këtu. Doza juaj, forma e drogës dhe sa shpesh ju merrni ilaçin do të varet nga:

   • Mosha juaj
   • gjendja që trajtohet
   • Sa e rëndë tuaj Gjendja është
   • Kushtet e tjera mjekësore Ju keni
   • Si reagoni ndaj dozës së parë

   Format dhe pikat e forta : Fluconazole

   • Forma: Tablet oral
   • Fuqitë: 50 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg

   Markë: Diflucan

   • Forma: Tableta orale
   • Fuqitë: 50 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg

   dozë për kandidaturën vaginale

   dozimi i të rriturve (moshat 18–64 vjeç)

   • Dozimi tipik: një dozë 150 mg.
   • doza e vjetër (moshat 65 vjeç dhe më të vjetër)

    Veshkat e të rriturve më të vjetër mund të mos funksionojnë ashtu si dikur. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore. Mjeku juaj mund t’ju fillojë në një dozë të ulur ose në një orar të ndryshëm dozimi. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

    dozimi për kandidat jo -vaginale

    dozimi i të rriturve (moshat 18–64 vjeç)

   • Doza tipike: Në varësi të llojit të infeksionit që keni, tuajin Doza ditore mund të jetë midis 50 mg dhe 400 mg.
   • Gjatësia e trajtimit: Trajtimi mund të zgjasë deri në disa javë.

   dozimi i fëmijëve (moshat 6 muaj deri në 17 vjet) infeksioni që trajtohet.

  • Gjatësia e trajtimit: Gjatësia e trajtimit varet nga infeksioni që trajtohet.
  • doza e vjetër (moshat 65 vjeç dhe më të vjetër)

   Veshkat e të rriturve më të vjetër mund të mos funksionojnë ashtu si dikur. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore. Mjeku juaj mund t’ju fillojë në një dozë të ulur ose në një orar të ndryshëm dozimi. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

   Dozimi për parandalimin e kandidaturës

   dozimi i të rriturve (moshat 18–64 vjeç)

   • Doza tipike: 400 mg, e marrë një herë në ditë.
   • Gjatësia e trajtimit: Trajtimi mund LAt disa javë.
   • doza e vjetër (moshat 65 vjeç dhe më të vjetër)

    Veshkat e të rriturve më të vjetër mund të mos funksionojnë ashtu si dikur. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore. Mjeku juaj mund t’ju fillojë në një dozë të ulur ose në një orar të ndryshëm dozimi. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

    doza për meningjitin kriptokokal

    dozimi i të rriturve (moshat 18–64 vjeç)

   • Doza tipike: 400 mg në ditën e parë. Doza nga dita 2 e tutje është zakonisht 200-400 mg, e marrë një herë në ditë.
   • Gjatësia e trajtimit: Trajtimi zakonisht zgjat 10–12 javë pas një testi të quajtur një kulturë e lëngut cerebrospinal nuk zbulon më kërpudhat.

   dozimi i fëmijëve (moshat 6 muaj deri në 17 vjet)

   • Dozimi tipik: Në ditën e parë, fëmija juaj do të marrë 12 mg për kilogram të peshës së trupit. Doza nga dita 2 e tutje është zakonisht 6–12 mg për kilogram, e marrë një herë në ditë.
   • Gjatësia e trajtimit: Trajtimi zakonisht zgjat 10–12 javë pas një testi të quajtur një kulturë e lëngut cerebrospinal nuk zbulon më kërpudhat.
   • doza e vjetër (moshat 65 vjeç dhe më të vjetër)

    Veshkat e të rriturve më të vjetër mund të mos funksionojnë ashtu si dikur. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore. Mjeku juaj mund t’ju fillojë në një dozë të ulur ose në një orar të ndryshëm dozimi. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

    Konsiderata të veçanta të dozimit

    Për njerëzit me sëmundje të veshkave: Nëse keni sëmundje të veshkave dhe supozohet të merrni më shumë se një dozë të vetme të flukonazolit, doza juaj mund të ulet. Mjeku juaj mund t’ju japë një dozë të parë prej 50-400 mg, me doza shtesë që shkojnë midis asaj sasie dhe gjysmës së asaj sasie, bazuar në funksionin tuaj të veshkave.

    Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që kjo listë përfshin të gjitha dozat e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë të flisni me mjekun ose farmacistin tuaj për dozat që janë të përshtatshme për ju.

    Merrni si të drejtuar

    Tableta orale flukonazole përdoret për trajtimin afatshkurtër dhe afatgjatë. Ajo vjen me rreziqe nëse nuk e merrni siç përshkruhet.

    Nëse ndaloni ta merrni ilaçin papritmas ose nuk e merrni fare: infeksioni juaj mund të mos bëhet më i mirë ose mund të përkeqësohet.

    Nëse ju mungojnë doza ose nuk e merrni ilaçin në orar: Ilaçi juaj mund të mos funksionojë gjithashtu ose mund të ndalojë së punuari plotësisht. Që ky ilaç të funksionojë mirë, një sasi e caktuar duhet të jetë në trupin tuaj në çdo kohë.

    Nëse merrni shumë: mund të keni nivele të rrezikshme të ilaçit në trupin tuaj. Simptomat e një mbidozimi të këtij ilaçi mund të përfshijnë:

   • Halucinacionet
   • Paranojës
   • Ritmi jonormal i zemrës
   • Ngjyra blu për tuajin Lëkura
   • Ulur frymëmarrja

   Nëse mendoni se keni marrë shumë nga kjo ilaç, telefononi mjekun tuaj ose qendrën lokale të kontrollit të helmit. Nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni menjëherë në dhomën më të afërt të urgjencës.

   Çfarë të bëni nëse ju mungon një dozë: Merrni dozën tuaj sa më shpejt që të mbani mend. Por nëse mbani mend vetëm disa orë para dozës tuaj të planifikuar të radhës, merrni vetëm një dozë. Asnjëherë mos u përpiqni të kapni duke marrë dy doza menjëherë. Kjo mund të rezultojë në efekte anësore të rrezikshme.

   Si të tregoni nëse ilaçi po funksionon: Ju duhet të keni ulur simptomat e infeksionit.

   Konsiderata të rëndësishme për marrjen e flukonazolit

   Mbani në mend këto konsiderata nëse mjeku juaj përshkruan tabletë gojore flukonazole për ju.

   Përgjithshëm

   • Ju mund të merrni flukonazol me ose pa ushqim.
   • Ju mund të prerë ose shtypni tabletin.
   • Mos e ruani këtë ilaç në zona me lagështi ose të lagur, siç janë banjat.

   Ju nuk duhet të keni nevojë për një recetë të re që ky ilaç të rimbushet. Mjeku juaj do të shkruajë numrin e rimbushjeve të autorizuara në recetën tuaj.

   Udhëtoni

   Kur udhëtoni me ilaçet tuaja:

   • Gjithmonë mbani ilaçet tuaja me vete. Kur fluturoni, mos e vendosni kurrë në një çantë të kontrolluar. Mbajeni atë në çantën tuaj të mbartur.
   • Mos u shqetësoni për makinat me rreze X të aeroportit. Ata nuk mund të dëmtojnë ilaçet tuaja.
   • Ju mund të duhet https://harmoniqhealth.com/ të tregoni stafin e aeroportit etiketën e farmacisë për ilaçet tuaja. Gjithmonë mbani me vete kutinë origjinale të etiketuar me recetë.
   • Mos e vendosni këtë ilaç në ndarjen e dorezës së makinës suaj ose lëreni atë në makinë. Sigurohuni që të shmangni bërjen e kësaj kur moti është shumë i nxehtë ose shumë i ftohtë.

   Mjeku juaj duhet të ketë teste gjaku të bëra për të kontrolluar se sa mirë po funksionojnë mëlçia dhe veshkat tuaja. Nëse këto organe nuk po funksionojnë mirë, mjeku juaj mund të vendosë të ulë dozën tuaj ose të keni ndaluar të merrni këtë ilaç.

   A ka ndonjë alternativë?

   Ka ilaçe të tjera në dispozicion për të trajtuar gjendjen tuaj. Disa mund të jenë më të përshtatshëm për ju se të tjerët. Bisedoni me mjekun tuaj për opsionet e tjera të drogës që mund të funksionojnë për ju.

   Përgjegjësia: Lajmet mjekësore sot kanë bërë çdo përpjekje për të siguruar që të gjitha informacionet janë faktikisht të sakta, gjithëpërfshirëse dhe të azhurnuara. Sidoqoftë, ky artikull nuk duhet të përdoret si zëvendësues i njohurive dhe ekspertizës së një profesionisti të licencuar të kujdesit shëndetësor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj ose një profesionist tjetër të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni ndonjë ilaç. Informacioni i drogës që përmbahet këtu është subjekt i ndryshimit dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, udhëzimet, masat paraprake, paralajmërimet, ndërveprimet e drogës, reaksionet alergjike ose efektet anësore. Mungesa e paralajmërimeve ose informacioneve të tjera për një ilaç të caktuar nuk tregon se kombinimi i ilaçeve ose ilaçeve është i sigurt, efektiv ose i përshtatshëm për të gjithë pacientët ose të gjitha përdorimet specifike.

   • Sistemi imunitar/Vaksinat