A „hideg pulyka”

A „hideg pulyka”

abbahagyásának kockázata és előnyei az anyagok, például az alkohol vagy a dohány szedése nagyon kihívást jelenthetnek. Sokan választhatják a „hideg pulyka” megközelítést, ami azt jelenti, hogy az anyagtól vagy szokástól azonnal tartózkodni kell.

Általános az, hogy az emberek alkohol, nikotin és kábítószer -függőség alakulnak ki. Ennek az anyagoknak a szedésének sokféle módja is van. Néhány ember megpróbálja fokozatosan kúpálni azokat, amelyek bizonyos anyagok számára hatékonyabbak és kevésbé veszélyesek lehetnek.

Bár fennállhat a hideg pulyka lemondása, ennek a módszernek a használatában is lehet néhány előnye, amelyek az anyagtól vagy a gyakorlattól függnek.

Ebben a cikkben feltárjuk a dohányzás, az alkoholfogyasztás és még sok más hideg pulyka megközelítését. Megvizsgáljuk a kábítószerrel való visszaélés elhagyásának más módjait is.

Mit jelent a hideg pulyka kilépése?

Az a személy, aki kilép a hideg pulykáról, teljesen abbahagyja az anyag fogyasztását. A másik megközelítés magában foglalja az anyag fogyasztásának vagy felhasználásának fokozatos csökkentését, amíg egy személy teljesen leáll.

Ha az egyén egy anyagtól függ, akkor a hideg pulyka kilépésekor kivonási tüneteket tapasztalhatnak. A visszavonás bizonyos anyagokkal nagyon veszélyes lehet, míg a tünetek attól függően változnak, hogy az ember abbahagyja az anyagot.

Néhány általános visszavonási tünet a következők:

 • Narea és hányás
 • vágy
 • Rázva
 • Érzés izgatott vagy ingerlékeny
 • szorongás
 • Down vagy szomorú érzés
 • Alvás problémái vannak
 • Világos gondolkodás vagy koncentrálás
 • Az étvágy megváltoztatása

Általában az emberek biztonságosan abbahagyhatják a dohányzást és a nikotin hideg pulykát.

Ez azonban veszélyes megközelítés lehet, ha egy személy abbahagyja a súlyos alkoholfüggést vagy bizonyos gyógyszereket, például a heroint. Ha ez a helyzet, akkor súlyos mellékhatások merülhetnek fel a hideg pulyka elé, amely életveszélyes lehet.

Miért a hideg pulyka megközelítés?

Néhány ember használja a hideg pulyka technikát, mivel úgy gondolják, hogy könnyebb lesz megszüntetni az anyagot teljesen. Azt is gondolhatják, hogy ha teljes mértékben kivágják az anyagot, akkor kevésbé kísértésnek fogják érezni, hogy újra használják, miközben kilépnek.

Egy másik ok, amiért az emberek ezt a módszert használják, az az, hogy az anyag testüket okozza, és ezt a hatást azonnal meg akarják állítani. Lehet, hogy ez nem a legjobb megközelítés, és bizonyos esetekben is visszaeséshez vezethet.

A hideg pulyka kilépésének előnyei

Van néhány előnye a hideg pulyka kilépésének. Ide tartoznak:

A megfelelő támogatással a hideg pulyka hatékony lehet

Egyes kutatások azt sugallják, hogy a dohányzáskor a hideg pulyka hatékonyabb módszer lehet a kilépéshez, mint a fokozatos csökkentés, mint a fokozatos csökkentés, mint – Ez azonban attól függ, hogy hány támogatást kap az ember, miközben kilép.

Egy 2016 -os tanulmány azt találta, hogy a dohányzás hirtelen abbahagyása valószínűleg tartós absztinenciához vezet, mint a fokozatosan csökkenteni. Fontos megjegyezni, hogy a kutatók támogatást nyújtottak a tanulmányi résztvevők számára, amikor kilépni próbáltak.

Egy régebbi tanulmány az emberekre nézett, akik támogatás nélkül egyedül hagyják el a dohányzást. Megállapította, hogy azoknak a résztvevőknek csak 3–5% -a, akik segítség nélkül próbálták kilépni a hideg pulykát, képesek voltak hosszabb ideig tartó absztinenciát elérni 6–12 hónapig.

A visszavonási tünetek gyorsabb leküzdése

A megvonási tünetek a kilépés után változó időtartamokon át tarthatnak, az érintett anyagtól függően.

Azonnali leállítás vagy hideg pulyka elindításával az ember kezdetben szélsőségesebb visszavonási tüneteket tapasztalhat. Ugyanakkor gyakran gyorsabban eljuthatnak ezen a visszavonási időszakon, mint azok, akik fokozatosan kilépnek.

A káros anyagoktól mentesen hamarabb

Számos egészségügyi előnye van a dohányzás abbahagyásának, az alkoholfogyasztásnak és a drogok szedésében. A hideg pulyka elindulásával az ember teste azonnal elkezdhet helyreállni az anyag által okozott károkból.

A fokozatosan kilépéskor az emberek hosszabb ideig folytatják a testük káros anyagát, ami nagyobb károkat okozhat.

Ha egy személy a káros gyógyszerektől, például a heroinból vagy a metamfetaminból függ, vagy súlyos alkoholfüggőséggel rendelkezik, akkor az azonnali kilépés nem jó ötlet.

A hideg pulyka elindulásának kockázata

A hideg pulyka megközelítésnek számos kockázata is van. Ezek közül néhány az alábbiakban szerepel.

dohányzás és hideg pulyka

Ha valaki úgy dönt, hogy hirtelen leszokik a dohányzásról, akkor nincs súlyos egészségügyi kockázat. Ennek a kísérletnek azonban fennáll annak a veszélye, hogy kudarcot vall, ha nem rendelkeznek megfelelő támogatással.

Ahogy a fenti korábbi tanulmányok megemlítették, az emberek, akik a dohányzás nélkül abbahagyják a szükséges segítséget, gyakran kevésbé sikeresek, mint a támogatással rendelkezők.

Míg nincsenek jelentős egészségügyi kockázatok a hideg pulyka dohányzásának abbahagyásakor, a nikotin -elvonási tünetek nagyon kellemetlenek lehetnek.

Tudjon meg többet a hideg pulyka dohányzásáról.

Alkohol és hideg pulyka

Ha valaki súlyos alkoholfüggőséggel rendelkezik, akkor nem szabad abbahagyni az alkohol hideg pulykát. Ha igen, akkor számos egészségügyi kockázat van, amelyek közül néhány életveszélyes lehet.

Az alkoholvonás súlyos formáját Delirium Tremensnek (DTS) hívják. Az orvosok a DTS -t a súlyos zavar gyors fellépésével jellemzik. Ez azt is megváltoztatja, hogy az agy hogyan szabályozza a vérkeringést és a légzést.

Ha a súlyos alkoholfüggőségben szenvedő emberek hirtelen abbahagyják az alkoholfogyasztást, a DTS 48 órán belül előfordulhat, és akár 5 napig is tarthat.

A DT -k nagyon veszélyesek lehetnek, néhány tanulmány szerint a halálozási arány 8%. Más kutatások azt mutatják, hogy az állapot várható halálozási aránya 37%, megfelelő kezelés nélkül.

A DT -k tünetei a következők:

 • Súlyos zavar
 • Idegség, harag vagy mindkettő
 • Extrém hiperaktivitás
 • A tudatosság elvesztése
 • Hallucinációk
 • Alvás kérdései
 • Magas vérnyomás és gyors szívverés
 • Túlzott izzadás és kiszáradás
 • rohamok
 • A kardiovaszkuláris funkció megszakításai

Kábítószerek és hideg pulyka

Az ember különféle gyógyszerek függőségét képezhet. Ide tartoznak az opioidok, például a heroin, valamint a stimulánsok, beleértve a kokaint és a metamfetamint.

A kábítószerek kilépése A hideg pulyka hasonló veszélyes kockázatokat hordozhat a súlyos alkoholfüggőség kilépésében. Ennek oka az, hogy az ember idegrendszere hogyan alkalmazkodik a specifikus nagyfüggőségű gyógyszerekhez.

Bizonyos drogok hirtelen leállításával az emberek súlyos és életveszélyes egészségügyi állapotokat tapasztalhatnak, ideértve:

 • rohamokat
 • Dehidráció
 • Szívproblémák

Tudjon meg többet az opioid -kivonásról.

Tippek a kilépéshez

Számos olyan dolgot tehetnek, amelyet az emberek megtehetnek az anyag kilépése érdekében. Az alábbiakban néhány tipp található a dohányzás, az alkohol és a drogok lemondásához.

Tippek a dohányzás leállításához

Ha egy személy nem akarja abbahagyni a hideg pulyka dohányzását, a nikotinpótló terápia (NRT) alternatív módszert kínál. Az NRT -vel az emberek olyan termékeket használnak, mint például a nikotin -íny, a foltok és a spray -k, amelyek nikotint biztosítanak az elvonási tünetek megelőzésére.

Egy 2016 -os tanulmány azt sugallja, hogy az NRT 50–70%-kal növelheti annak esélyét, hogy egy személy sikeresen abbahagyja a dohányzást.

Az American Thoracic Society (ATS) azt javasolja, hogy a dohányzásról abbahagyni kívánt személyek kezdjék meg a Varenicline gyógyszer szedésével.

Ez a gyógyszer segíthet egy személynek a dohányzásról egy 12 hetes kezelési időszakon belül. Az ATS azt javasolja, hogy varenicline -t szedjenek a nikotin -tapaszok és más vényköteles gyógyszerek felett.

Ha egy ember abbahagyja a hideg pulykát, akkor valószínűbb, hogy sikerrel jár a megfelelő támogatással.

Ezért az a személy, aki az NRT vagy a Varenicline segítség nélkül akar megállni, fontolóra veheti a dohányzás támogató csoportjainak, a tanácsadás, a terápia vagy az okostelefon -alkalmazások segítségének keresését.

Egyéb kezelések és gyógyszerek a dohányzásról való leszokáshoz:

 • Bupropion
 • kognitív viselkedésterápia
 • Hypnotherapy

Tudjon meg többet arról, hogyan lehet abbahagyni a dohányzást. A Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) szerint az alkohol lemondásához

tippek

2019 -ben, az Egyesült Államokban 14,5 millió embert érintett az alkoholfogyasztási rendellenesség.

Az alkohol -visszaélés problémái súlyosságukban eltérőek, és a súlyos alkoholfüggőséggel rendelkező személyeknek orvosi segítséget kell kérniük. Ennek oka az, hogy a kilépés önmagában, különösen a hideg pulyka megközelítés révén, nagyon veszélyes lehet.

Az orvos gyakran kezeli az ember krónikus alkoholfüggőségét orvosilag ellenőrzött méregtelenítéssel. Az egyén nyugtató gyógyszereket szed, amelyek megakadályozzák az elvonási tüneteket, mivel abbahagyják az alkoholfogyasztást. Ez segít nekik az alkohol abbahagyásának első és legveszélyesebb szakaszának átjutásában.

Ha az emberek kevésbé súlyos alkoholfüggőséggel bírnak, akkor önmagukban abbahagyhatják az alkoholt. Ennek ellenére továbbra is hasznos lehet az orvossal vagy orvosi szakemberekkel való beszélgetés a hasznos útmutatásokhoz és erőforrásokhoz való hozzáféréshez.

Számos dolgot figyelembe lehet venni az alkoholból való kilépéskor. Ide tartoznak:

 • Tanácsadás keresése
 • Támogató csoportok, például alkoholisták névtelen keresése , vagy más mentálhigiénés problémák
 • Méregtelenítő gyógyszerek
 • A vágyakozáshoz szükséges gyógyszerek

Tudjon meg többet az alkoholizmusról és az itt történő ivásról.

Tippek a drogok kilépéséhez

Az embernek orvosi segítséget kell kérnie, ha abbahagyja a kábítószer szedését. Az orvosi szakember segíthet abban, hogy biztonságosan kilépjen, és szükség esetén konkrét gyógyszereket biztosítson.

Számos megközelítés létezik az egyének segítésére, akik abbahagyják a drogok szedését, ideértve:

 • viselkedési terápia
 • Tanácsadás
 • Specifikus gyógyszerek
 • Rehabilitációs klinikák
 • A kapcsolódó pszichológiai tényezők kezelése, ideértve a depressziót is
 • Folyamatos személyes gondozás a visszaesés kockázatának csökkentése érdekében

Tudjon meg többet a függőség különböző kezelési lehetőségeiről.

mikor kell kapcsolatba lépni egy orvossal

Az embernek vegye fel a kapcsolatot orvosával, ha kábítószer -függőséggel vagy alkohollal függ fel, mivel ezek rendkívül káros lehetnek egészségükre.

Az egészségügyi szakember javaslatokat javasolhat a kilépéshez, miközben a személyt különféle tájékoztató központokkal, rehabilitációs klinikákkal és tanácsadókkal is felveszi, ha szükséges.

Ha egy személy a nikotin függőségét fejleszti ki, és segítséget keres a kilépéshez, akkor beszélhetnek orvossal is.

Összegzés

Sokféle módon lehet megközelíteni az anyag kilépését. Az egyik megközelítés a hideg pulyka módszer, amely azonnal magában foglalja az anyag teljes kivágását.

A hideg pulyka hatékony módszer lehet néhány ember számára a dohányzásról és az alacsony szintű alkoholfüggőségről. Sikere azonban nagymértékben függ az általa kapott támogatás mennyiségétől, miközben megpróbálja kilépni.

Ha az egyénnek komolyabb alkoholfüggése van, vagy ki akarja hagyni a súlyos kábítószer -függőséget, akkor a hideg pulyka nagyon veszélyes lehet. Azoknak, akik abbahagyják az ezeknek az anyagoknak a függőségét, azonnal orvosi segítséget kell kérniük.

 • Közegészségügy
 • Alkohol/függőség/illegális kábítószerek
 • Dohányzás/a dohányzásról való leszokás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzéssel rendelkeznek Irányelvek és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.