Вместо това започваме да го правим и чувството наваксва.

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Blog

Вместо това започваме да го правим и чувството наваксва.

Ако целите, които сте поставили, са твърде много и твърде възвишени, ще имате по -малък шанс да видите успех, когато имате нужда от най -много.

проучване на Хавай, което ще говоря Около повече за малко показа, че една от характеристиките на устойчивите възрастни е, че те поставят реалистични образователни и кариерни цели за себе си. Ако целите, които сте поставили, са твърде много и твърде възвишени, ще имате по -малък шанс да видите успех, когато най -много се нуждаете. Има вероятност да прокарате тази липса на успех до личен провал. Това е деморализиращо и може да ви обезкуражи да натиснете напред.

Така че запазете мащаба на целите си разумно. Предизвикайте себе си, разбира се, но и бъдете справедливи. Когато натрупвате по -големите си амбиции в по -малки, изпълними цели, можете да празнувате основни етапи и успехи по -често.

6. Кажете на приятелите си как се чувствате

Това е клише, но работи. Според проучване на медицински сестри, работещи в среда за живот и смърт, две неща са свързани с по-малко изгаряне. Първият е опитът на подкрепа от приятели и колеги, а второто е да изрази истински емоции – от скръб до безсилие до радостта.

Бъдете честни и автентични, а не да се опитвате да поставите „всичко е добре“ лице .

Сестрите, които потърсиха подкрепа и изразиха чувствата си, бяха по -способни да съберат устойчивостта, за да продължат трудната емоционална работа, необходима на тяхната работа. Затова изградете отношения с хора, на които се доверявате, и им кажете как се чувствате. Бъдете честни и автентични, вместо да се опитвате да облечете лице „всичко е наред“. Ще излезете от другата страна, способна да запази спокойствие и да продължи.

7. Доверете се, че контролирате съдбата си, а не обратното около

През 1955 г. психологът д -р Еми Вернер и нейните колеги започнаха да следват всяко дете – почти 700 от тях – вродени през тази година на Хавайанската Остров Кауаи. Той бележи началото на проучване, което ще продължи повече от 40 години.

Изследователите сърбят, за да знаят: Как победиха шансовете? Каква беше тайната съставка в такава устойчивост?

Кауай през 50 -те години на миналия век не беше привилегировано място. Много от децата са отгледани в бедност, имали нестабилни, хаотични семейства и са имали майки, които никога не са ходили в гимназията. Но въпреки всичко това, до момента, в който навърши 40-годишна възраст, една трета от групата беше, както се казва в проучването, „компетентни, уверени и грижовни“. Те опровергаха шансовете-нито една от тази трета не е безработна, не е била в затруднение със закона или е разчитала на социалните услуги. Техните постижения се равняват или надминават много от децата, които са израснали в по -стабилна среда. Изследователите сърбят да знаят: Как победиха шансовете? Каква беше тайната съставка в такава устойчивост?

Отново е сложно. Част от него беше късметът, някои от него имаше поне един емоционално стабилен и обичащ член на семейството, който да ги внимава, а част от това намираше емоционален дом в гражданска организация, в училище или в църквата.

Но най -важното нещо, което са били устойчивите деца, е нещо, наречено вътрешно локус на контрол. Тези деца вярваха, че те, а не техните обстоятелства, са на мястото на водача. Те вярваха, че могат да контролират живота си, за разлика от това, че са контролирани от каквото и да е животът. Например, изследователите отбелязват, че устойчивите деца с нефункционално семейство са добри в набирането на сурогатни родители, независимо дали младежки министър, надежден учител или дори родител на приятел.

устойчивите деца са били нещо, наречено „ Вътрешен локус на контрол. ‘ Те вярваха, че те, а не техните обстоятелства, са на мястото на водача.

Как можете да приложите това за вас? Накратко: Акт. Направете. Предприемете решителни действия. Съблазнително е да поставя бъдещето в ръцете на съдбата и няма да лъжа – много от бъдещето е непредсказуемо и неконтролируемо. Но поемете контрола върху това, което можете: вашите действия и отношението си. И когато животът ви дъвче, не забравяйте, че само в средата на препятствие можете да усъвършенствате устойчивостта си.

В крайна сметка Кати Пери изхвърли праха и ни остави да я чуем. И вие също можете!

цитати + източници Kinman, G., & amp; Leggetter, S .. Емоционален труд и благополучие: Какво защитава медицинските сестри? Здравеопазване. 2016. Sharma, A., Madaan, V., & amp; Petty, F. D .. Упражнение за психично здраве. Prim Care Companion J Clin Psychiatry. 2006. Wu, G., Feder, A., Cohen, H., Kim, J. J., Calderon, S., Charney, D. S., & Amp; Мате, А. А .. Разбиране на устойчивостта. Граници в поведенческата невронаука. 2013. Werner, E. E., & amp; Smith, R. S .. Доклад от надлъжното проучване на Кауай. Списание на Американската академия за детска психиатрия. 1979. Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Джейд Ву, доктор на науките психолог

dr. Джейд Ву беше домакин на разумния психолог подкаст между 2019 и 2021 г. Тя е лицензиран клиничен психолог. Тя получи докторска степен. от Бостънския университет и завърши клинична резиденция и стипендия в Медицинското училище на университета Дюк.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

пчелен прашец се казва, че съдържа всички хранителни вещества, необходими за поддържане на живота. Наистина ли е най -съвършената храна на природата на Bee наистина?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 3 юни 2015 г. 4-минутна Readepisode #335 Play Pause Слушайте ли е пчелен прашец добър за вас? Част 1 В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

ензими и нуклеинови киселини в пчелен прашец

Ако проверите част от информацията за пчелния прашец в интернет, вие ‘LL също вероятно прочете, че съдържа живи ензими, както и нуклеинови киселини, които са специални съединения, които се намират в ДНК и РНК на всички живи същества. Ензимите и нуклиевите киселини са много важни, за да сте сигурни. Но те не са като витамини: не ги получавате от диетата си.

Повечето от живите ензими, които консумирате с храната си, са денатурирани от стомашната ви киселина – което означава, че те вече не могат да функционират като ензими. След това те се разбиват на отделни аминокиселини. Всеки път, когато се нуждаете от ензим (който се случва около 1000 пъти в секунда), човек се сглобява за вас от специални протеини във Посетете Вашия URL вашите клетки. Вижте също: Какви са ползите от диетата на суровата храна?

По същия начин изследванията показват, че всякакви малки парченца генетичен материал, присъстващи в храните, не се озовават в кръвообращението ни. Подобно на ензимите, те се разбиват и рециклират или елиминират.

В интерес на пълното разкриване, трябва да спомена, че пчелният прашец съдържа и различни видове бактерии и гъбички, както и следи от тежки метали като олово и кадмий.

Ползи за здравето на пчелния прашец

Като източник на хранителни вещества, пчелният прашец изглежда не предлага нищо, което не бихте могли да получите и от много други храни. Но какво да кажем за всички останали специални неща, които трябва да направите за вас, като подобряване на атлетичните показатели, намаляване на симптомите на ПМС и менопауза, лечение на алергии и астма и дори борба с рака?

В крайна сметка тези неща са ценени от хилядолетия. И макар че в крайна сметка някои народни лекарства са малко повече от суеверие, много традиционни лекарства се установяват като също като по -ефективни от съвременните лекарствени терапии. От друга страна, изглежда, че има неизчерпаем пазар за суперхрани и чудотворни лечения – и повечето от информацията, която ще намерите на пчелен прашец, е от хора, които искат да ви продадат някои.

Моето търсене на доказателства за пчелен прашец се оказа интересна комбинация от научни изследвания, анекдоти, древна мъдрост и маркетингов свръх – и ще го разбия за вас в шоуто на следващата седмица, заедно с поглед върху всякакви опасения за безопасността.

Имате ли опит – добър, лош или безразличен – с пчелен прашец? Бих искал да чуя за това. Публикувайте мислите си по -долу или на страницата на хранителната дива във Facebook.

Референции

Anderson KE, Carroll MJ, et al. Запазеният прашец на пчелите на кошера: Много доказателства са в съответствие със запазването на цветен прашец, а не с превръщането на хранителни вещества. Молекулярна екология. 2014; 23 (23): 5904-5917.

Campos MG, Bogdanov S, et al. Състав на цветен прашец и стандартизация на аналитичните методи. Journal of Apicultural Research and Bee World 47 (2): 156–163 (2008)

Harmanescu, M et al. Минерални микроелементи Състав на цветен прашец. Списание за агроалиментарни процеси и технологии, том XIII, No.1 (2007), 175-182.

Orzáez Villanueva MT, Díaz Marquina A, et al. Значението на пчела-събрания прашец в диетата: проучване на неговия състав. Int J Food Sci Nutr. 2002 май; 53 (3): 217-24.

Snow JW, Hale AE, et al. Неефективно доставяне на диетични микроРНК на животински организми. РНК биол. 2013 юли; 10 (7): 1107-16.

Пчелни и пчелни прашец изображения С любезното съдействие на Shutterstock.

страници

«Първи‹ Предишен12

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Социално тревожните моменти са универсални: Всички сме почувствали това самосъзнателно желание да се скрием. Тази седмица находният психолог д-р Елън Хендриксен споделя своите топ 3 хака за социална тревожност, за да ви помогне да се чувствате комфортно и уверени.

от Елън Хендриксен, доктор на наука, който е най-добрият март 2018 г. Хаки за социална тревожност за всеки повод, който в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Съвет за тревожност №2: обърнете вниманието си отвътре

Социалната тревожност ни кара да се чувстваме като опасност, тъй като като Ако навсякъде има социална заплаха. Така че, за да сме сигурни, че сме в безопасност, наблюдаваме как вървят нещата, както вътрешно, така и външно.

Но се фокусираме върху грешните неща. Ние се фокусираме върху телата си, за да сме сигурни, че не треперим, изпотяваме или ставаме червени. Можем да се съсредоточим върху това да стоим по начин, който изглежда уверен или да продължим да мислим дали има нещо заседнало в зъбите ни. Можем да работим усилено, за да действаме небрежно, да звучи умно или да се предпазим от скучно.

Но всичко това се фокусира върху опитите да действа по определен начин, да управлява впечатлението на другите за нас и да покрие фаталния си недостатък, отнема огромно количество внимание и енергия. Не е останала честотна лента за основи – дори неща като ходене и говорене. Точно затова пътуваме, разсипваме напитката си и се изпразваме, когато е наш ред да говорим.

По подходящ начин, феноменът на наблюдението на себе си и тревожността ни се нарича само фокусирано внимание и резултатът е, че ние се отдалечаваме от социалните срещи с много малко информация за това как всъщност вървят нещата. За да влошим нещата, за да попълним пропуските, питаме тревогата си, което е толкова надеждно, колкото да питаме продавач на употребявани автомобили кой автомобил на партидата трябва да купим.

Хората да научат на работа. А увереността на изграждането не е изключение.

И така как да избухнем? Всъщност това е оперативната дума: навън. Обърнете вниманието си отвътре.

Ето какво искам да кажа: Вие избирате къде отива вашето внимание. Преминете към фокусиране навън върху случващото се около вас. В момента това означава съзнателно да насочите вниманието си към хората около вас, човека, с когото разговаряте, или просто непосредственото си обкръжение. Погледнете лицето им. Слушайте внимателно това, което казват. Преместете фокуса от вас, вие, вие към тях, тях, тях и почувствайте безпокойството си. Пожелавам (доста моля!) Да, че можем да се оттеглим от света и да се повторим с преобразената си увереност, като пашкул превръща гъсеница в пеперуда. Прочетете няколко книги за самопомощ, помпайте се и се появихме напълно оформени и готови за всичко.

Искаме да се чувстваме по-малко разтревожени, за да можем да живеем живота си.

Но вместо това , Трябва да живеем живота си, за да бъдем по -малко разтревожени.

Хората се учат на работата. И изграждането на увереност не е изключение. Наистина е трудно да се „увери“ без някои доказателства или опит да го подкрепим. Първо имате нужда от опит и след това отношението ви ще последва.

Така че поставете действия преди увереността. Точно като настроението и мотивацията, не е нужно да чакаме, докато не почувстваме да правим нещо, преди да го направим – не е нужно да се чувстваме като да ходим на фитнес, преди да обвържем обувките си. Не е нужно да се чувстваме вдъхновени, преди да седнем да пишем. Вместо това започваме да го правим и чувството наваксва.

Следователно изберете нещо малко, което обичайно избягвате. Оперативната дума тук е малка. Все още не се стремим към огромни партита, публично говорене или други големи неща. Но може би използвайте обикновената каса, а не за самоусъвършенстване. Поръчайте по телефона, а не онлайн. Комплимент непознат. Яжте обяд в ресторанта или помещението си за почивка на работното място, а не на бюрото си или в колата си. Изпратете имейла, без да помолите партньора или колегата си да го разгледа първо. Накрая се представете на колегата, който виждате през цялото време, но никога не сте говорили.

Тези неща са толкова лесни за прескачане. Избягваме ги, защото можем. И те стават навик. Лесно можем да направим решението.

Но да започнем с промяна на действията си и след това да видим как се чувствате. Ще бъде фино. Ще получите силен порив да отложите или да избегнете тестване на новото си действие. В момента ще намерите милион причини да избегнете. Но да го изстреля. Фалшива го, докато го направиш. Ето защо в края на краищата започваме малки. Направете го, преди да сте 100% уверени и увереността ви ще навакса.

Така Тези поведения на безопасността – запасителят на живота, който ви държи под вода. Правете неща, които са малко неудобни – ще се радвате, че сте го направили и всяко преживяване ще добави капка към кофата на вашата увереност. Дръжте се и преди да го знаете, ще откриете, че светът е много по-приятелски, отколкото някога сте мислили, а фаталният ви недостатък изобщо не е недостатък.

Предварителната поръчка на Елън Елън Резервирайте как да бъдеш себе си: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност. Получете още по -здрави съвети, за да бъдете по -щастливи и по -здрави, като се абонирате за подкаста в iTunes или Stitcher, или получете всеки епизод направо във входящата ви поща, като се регистрирате за бюлетина. Следвайте във Facebook и Twitter.

Безплатни, полезни изтегляния за борба с социалната тревожност и да бъдете вашето автентично аз, посетете ellenhendriksen.com.

Изображение на социално тревожно момиче © Shutterstock

Искате ли по -умел психолог? Абонирайте се по -долу.

страници

«Първо‹ Предишна12 Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р

Contents